Nieważne, czy nasz lokal gastronomiczny to pizzeria oferująca jedynie dowóz, czy może ekskluzywna restauracja z bogato zastawionymi stołami, które rezerwować trzeba z dużym wyprzedzeniem. W dobie światowej pandemii każdy lokal powinien mieć na swoim wyposażeniu opakowania i pojemniki do jedzenia na wynos. Zresztą niejeden klient może poprosić o zapakowanie niezjedzonych resztek i zabrać je do domu. Jak wybrać pojemniki na wynos i czym się kierować przy ich zakupie?
Najpopularniejszymi jak dotąd opakowaniami na wynos są te wykonane ze styropianu. Są trwałe, lekkie i łatwe do zamknięcia. Mogą posiadać w środku kilka przegródek i dodatkowo zabezpieczają posiłki przed szybką utratą temperatury. Są także dosyć tanie. W sklepach z wyposażeniem gastronomicznym znaleźć je można w najróżniejszych kształtach czy rozmiarach. Jednak coraz częściej spotkać możemy się także z biodegradowalnymi, ekologicznymi, a przy tym niezwykle estetycznymi naczyniami. Część z nich wykonana jest z trwałej tektury i wytrzymałego papieru, inne zaś z trzciny cukrowej. To doskonały wybór dla tych restauracji, które dbają o swój wizerunek i zapewniają swym klientom wszystko to, co najlepsze.